torstai 29. elokuuta 2013

Kalkkunavoileipäkakku

 
 
Ohje löytyy jo ennestään blogistani mutta julkaisen sen nyt uudelleen.
 
20 hengelle
 
16 moniviljapaahtoleipäviipaletta
16 vehnäpaahtoleipäviipaletta

Täyte:
300 g kalkkunaleikettä
1 ruukku basilikaa
3/4 dl ruohosipulisilppua
1 tlk ananasmurskaa
1 ½ dl kurkkusalaattia
1 rkl sinappia
200 g valkosipulituorejuustoa
200 g yrtti-pippurituorejuustoa
100 g maitorahkaa

Kostutus kasvisliemellä

Kuorrutus:
4 dl Flora vispiä
3/4 dl majoneesia
ripaus suolaa ja valkopippuria

Koristelut:
1 tomaatti
ruohosipulia
basikaa


Leikkaa leivistä reunat pois.

Pilko kalkkunaleike pieniksi kuutioiksi. Silppua basilika ja ruohosipuli. Valuta ananasmurska huolellisesti. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Asettele kahdeksan leipäviipaletta tarjottimelle ja kostuta. Laita päälle 1/3 täytteestä. Jatka näin, kunnes kakussa on neljä leipäkerrosta ja kolme täytekerrosta. Kostuta myös kakun päällinen.

Suojaa kakku kelmulla ja anna vetäytyä yön yli.

Seuraavana päivänä kuorruta kakku. Kuori kuorimaveitsellä tomaattia niin että saat mahdollisimman pitkän kuorinauhan. Pyöritä kuorta että saat niistä pieniä kukkia. Tee kukan varsi ruohosipulista ja lehdet basilikasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti